Co bude

29.11.2017

Většina z nás by ráda věděla, co s námi bude, co nás čeká. Zkrátka předpovídání budoucnosti bylo ve všech obdobích existence lidstva zajímavé téma.


Když jsem již tradičně v měsíci říjnu absolvoval několik setkání se seniory, tak jsem si uvědomil, že jednu možnost, jak nahlédnout do naší a tím také do své vlastní budoucnosti nám dnešní svět poskytuje každodenně a zcela zdarma. Stačí se totiž jenom podrobněji podívat a seznámit s životem našich seniorů.

Ano, jsem přesvědčen, že dnešní život našich maminek, tatínků, babiček, dědečků a čím dál častěji i prababiček a pradědečků docela dobře a věrohodně napovídá, jak bude za 10, 20, 30 a více let postaráno o nás. Jinými slovy, jsem přesvědčen, že zhruba stejným způsobem jak my se dnes dokážeme „postarat“ o naše předky se jednou o nás budou starat naše děti a vnuci.

No, a protože se pomalu blíží konec roku, tedy období, kdy se přemýšlí a bilancuje, tak si Vás dovolím vyzvat k tomu trochu zvláštnímu pohledu do své budoucnosti.

Podívejte se, jak se daří těm Vašim seniorům, těm Vašim maminkám, tatínkům, babičkám, dědečkům, … A zkuste si přitom uvědomit, že se vlastně díváte do své budoucnosti. Možná že potom začnete některé věci dělat jinak.

 

Miloš Vystrčil, krajský zastupitel, senátor

Přílohy