Denisa, Lucie, Monika, Pavlína …

29.11.2018

„Nejvyšší ocenění Kraje Vysočina vyrobené ze dřeva stromu Kraje Vysočina houževnatého jeřábu - Dřevěná medaile se uděluje velké osobnosti výrazového tance Denise Musilové, brankářce českého reprezentačního týmu Lucii Satrapové, dívce s neobyčejně silným životním příběhem Monice Benešové a české člence Lvího doupěte, profesionální záchranářce a dobrovolné hasičce Pavlíně Havlenové.“


Nevím proč, na předávání nejvyššího ocenění Kraje Vysočina jsem byl asi již podvanácté, přesto na mě tentokrát zejména předávání Dřevěných medailí silně zapůsobilo. A tak se stalo, že jsem ve čtvrtek 8. listopadu seděl v Horáckém divadle a téměř bez dechu a zároveň s radostí, hrdostí a také často s dojetím prožíval příběhy spojené s oceněním mladých úspěšných žen z naší Vysočiny.

Jsme na tom totiž všichni obdobně, nevíme, co nás v budoucnosti čeká, a tak si často navzájem přejeme, abychom byli zdraví a měli štěstí, abychom žili ve svobodě a v bezpečí, abychom se měli rádi ….

Popravdě si přiznejme, že vlastně úplně nevíme, jak to všechno zařídit, ale řekl bych, že jednou z podmínek naší úspěšné budoucnosti je silná, sebevědomá, pracovitá a přitom pokorná mladá generace.

Samozřejmě vím, že čtyři skvělé mladé ženy nejsou zárukou naší bezproblémové budoucnosti, ale určitě jsou okouzlující nadějí, a pro mě osobně i ohromným povzbuzením. Tak jsem si řekl, že se o tento můj pocit s Vámi tentokrát v tom osmičkovém roce podělím. Mějte se pěkně.

 

Miloš Vystrčil, krajský zastupitel, senátor

Přílohy