Druhý blok Dukovan je v návrhu Státní energetické koncepce ČR

19.10.2012

Ve čtvrtek 18. října 2012 se uskutečnil v Praze seminář s názvem „Komentáře k aktualizaci Státní energetické koncepce ČR a Surovinové politice České republiky,“ na který přijal pozvání i senátor Miloš Vystrčil.


Hned v úvodu semináře vystoupil ministr průmyslu a obchodu Martin Kuba, který představil vize české energetiky a návrh Státní energetické koncepce ČR. Potvrdil zájem ČR na dalším růstu podílu výroby elektrické energie z jádra, což představuje výstavbu druhého a třetího bloku Jaderné elektrárny Temelín a pátého bloku v Jaderné elektrárně Dukovany.

„Jsem rád, že již poněkolikáté pan ministr Kuba veřejně potvrdil zájem České republiky nejen na zachování, ale i rozvoji dukovanské jaderné elektrárny. Je to z důvodu energetické bezpečnosti a soběstačnosti nesmírně důležité pro ČR a zároveň je další fungování a případný rozvoj elektrárny zásadní pro zaměstnanost a další rozvoj celé Vysočiny, zejména Třebíčska.“, okomentoval vyjádření českého ministra průmyslu a obchodu senátor Miloš Vystrčil.

Přílohy