"Knihy a svoboda" vládnou největšímu veletrhu na Vysočině

21.10.2011

Dlouhá fronta při autogramiádě amerického spisovatele, unitářského pastora, filosofa a učitele Roberta L. Fulghuma zahájila 21. Podzimní knižní veletrh v Havlíčkově Brodě, který si nenechali ujít ani poslankyně Jana Fischerová společně se senátorem Milošem Vystrčilem


„Vždycky se těším na milé setkání s ředitelkou veletrhu Markétou Hejkalovou a předsedou PEN klubu Jiřím Dědečkem. Tradičně s nimi strávím příjemné chvíle,“ uvedla při návštěvě veletrhu poslankyně Jana Fischerová.

Každoroční knižní veletrh, jehož hlavním tématem jsou letos „Knihy a svoboda“, láká zástupy návštěvníků z řad čtenářů k nákupu různých žánrů a publikací, které nakladatelé a knihkupci nabízejí k okamžitému prodeji.

„Prožil jsem na knižním veletrhu pohodové dopoledne, setkal jsem se s mnoha lidmi a kromě dalších zakoupil i knihu pana Miloslava Růžičky Vyhnanci II. - Akce „Kulak“, kterou mi sám autor podepsal,“ pochvaloval si po návštěvě veletrhu senátor Miloš Vystrčil.

Dvacátý první Podzimní knižní veletrh probíhá od pátku 21. října do soboty 22. října v Kulturním domě Ostrov v Havlíčkově Brodě. Pod vedením ředitelky Markéty Hejkalové organizátoři veletrh pořádají již od roku 1991. Jeho prvotním cílem bylo zprostředkování kontaktů mezi nově vznikajícími nakladateli a knihkupci. V letošním roce se veletrhu účastní 162 vystavovatelů a každoročně ho navštíví kolem třinácti tisíc návštěvníků. V průběhu let se ke knižnímu veletrhu přidružilo mnoho doprovodných programů a od roku 2002 je jeho součástí velké množství autogramiád a autorských čtení významných českých spisovatelů (Ludvíka Vaculíka, Michala Viewegha, Jiřího Stránského a mnoha dalších).

Kancelář senátora Miloše Vystrčila


Přílohy