ANKETA: Co si myslíte o prezidentské amnestii?

04.01.2013

Jihlavský deník | Rubrika: Zpravodajství | Strana: 3 | autor: (dd)


Ladislav Jirků, 66let,poslanec,Jihlava
Princip amnestie je správný. Otázka je, v jakém rozsahu a koho se dotkne. Počet vězňů je hodně velký, ale nejsem odborník, abych mohl říci, jak se to mělo udělat lépe. Každý prezident takovouto amnestii vyhlašuje, není to pro mne překvapení. Otázkou je, jestli bylo nutné přerušovat případy, které se táhnou třeba osm let.

Jana Červinková, 40let, podnikatelka,Jihlava
Nelíbí se mi,že brány věznic opustí sedm tisíc vězňů. K čemu pak byly soudní procesy, kterými tito vězni prošli? Připadá mi to jako peníze opět vyhozené oknem. A to radši nechci mluvit o tom, které kauzy budou kvůli prezidentově amnestii zahrabány pod stůl. Podle mě by amnestie vůbec neměly existovat.

Miloš Vystrčil, 52let,senátor,Telč
Dnes není jasné, jaké důsledky bude mít amnestie vůči poškozeným. Pokud vezmu výsledky a vyjádření, které mám možnost slyšet, obecně mám pocit, že amnestie byla širší, než bych byl schopný přijmout já, ale uvědomuji si, že to nejsem schopen posoudit správně. Ideální by bylo, kdyby se soudy tak nevlekly.

Vladimír Křížek, 24let,číšník,Jihlava
S prezidentskou amnestií nesouhlasím. Nelíbí se mi, že po ulicích zase bude běhat tolik vězňů. Pokud jsou propuštěni ti, kteří něco provedli jen jednou, budiž, ale jsou mezi nimi i tací, kteří patří ke známým firmám. Ti se do vězení dostanou znovu, ale ještě před tím stihnou něco dalšího nezákonného provést.

Přílohy