ANKETA: Koho budete volit ve druhém kole prezidentských voleb?

21.01.2013

Havlíčkobrodský deník | Rubrika: Zpravodajství | Strana: 2


Miloš Vystrčil 52 let, senátor, Telč Oba dva kandidáty považuji za poměrně rovnocenné a za profesionály, na druhé straně mám k oběma i výhrady. S velkou pravděpodobností budu volit Karla Schwarzenberga. V mých očích Miloši Zemanovi přitížilo, že si šel říci o podporu komunistům.

Miroslav Marek 50 let, ředitel Agentury Dobrý den, Pelhřimov Určitě budu volit pana Karla Schwarzenberga. Jednak to může být pro nás všechny přínos ve vztahu Česka a zahraničí a jednak on lépe než Miloš Zeman může být tím, kdo lidi dokáže víc spojovat než rozdělovat.

Dagmar Zvěřinová 59 let, senátorka a starostka Žďár nad Sázavou Nejlepším kandidátem na funkci prezidenta byl pro mě Jiří Dienstbier, dala jsem mu svůj hlas v prvním kole voleb. Druhého kola se ovšem určitě zúčastním, rozhodla jsem se jednoznačně pro Miloše Zemana.

Jaroslav Benda 63 let, restaurátor, Pelhřimov Oba kandidáti jsou silné osobnosti, ale budu volit Karla Schwarzenberga. Je to slušný člověk, nositel pevných a časem prověřených duchovních a kulturních hodnot. V tomto ohledu je zdravě konzervativní, což ale neznamená, že by neměl rád nic moderního.

Milan Plodík 56 let, zastupitel, Havl. Brod Po výsledku prvního kola prezidentských voleb nemám v podstatě žádnou alternativu. Přikloním se ale k Miloši Zemanovi. Myslím si, že to je kandidát pro naše lidi, pro náš národ. Potřebujeme prezidenta hlavně pro sebe, a ne pro zahraničí.

Milan Zeibert 49 let, místostarosta, Třebíč V prvním kole jsem volil Zuzanu Roithovou, a aniž bych tušil, že ona sama doporučí svým voličům, aby dali hlasy Karlu Schwarzenbergovi, okamžitě jsem se pro něj rozhodl. Když se podívám i na další vyřazené kandidáty, tak je s ním hodně věcí spojuje.

Eva Ištoková 26 let, zdravotní sestra Pelhřimov Volit budu Karla Schwarzenberga. Zdá se mi být lepším kandidátem než Miloš Zeman. Volila jsem ho už v prvním kole. Je v politice teprve pár let a myslím, že ještě není tolik zkažený. Hlavně toho tolik nerozprodal.

Martina Pařízková 24 let, recepční, Opatov Ve druhém kole budu volit stejně jako v prvním Karla Schwarzenberga. Nemá na svém kontě žádný politický skandál a je pro mě lepším kandidátem než Miloš Zeman. Že neumí zpívat, mi nevadí. Je sice v čele současné vlády, ale s tou si stejně nevybereme.

Hana Ryšavá 23 let, na mateřské, Dušejov Ještě nejsem úplně rozhodnutá, koho budu volit, ale zatím se přikláním spíš k Milošovi Zemanovi. Můj kandidát už z kola vypadl. Upřímně nejsem nadšená ani z jednoho z těchto dvou kandidátů. Oba huhňají a Karel Schwarzenberg neumí ani státní hymnu.

Marie Pospíšilová 63 let, důchodkyně Žďár nad Sázavou Rozmýšlet jsem se nemusela,v prvním kole jsem volila Miloše Zemana. Nad jinými kandidáty jsem neuvažovala, zvolím ho i tentokrát. Mimo jiné je pro mě podstatné i to, že by to byl skutečně český prezident, žije v této zemi celý život .

Tomáš Protivínský 30 let, student, Třebíč Miloš Zeman je pro mě zcela nepřijatelný především kvůli své předchozí vládě v letech 1998 až 2002. Toto období opoziční smlouvy vedlo k mohutnému prorůstání politiky a byznysu a ke znechucení běžných lidí z politiky. Budu volit Karla Schwarzenberga.

Marie Krčálová 62 let, seniorka, Havl. Brod K druhému kolu voleb už nepůjdu. V tom prvním jsem volila Zuzanu Roitovou. Chtěla jsem, abychom měli prezidentku. Zemana volit nebudu, zklamal mě tou opoziční smlouvou a politice Karla Schwarzenberga vůbec nerozumím.

Přílohy