Fandíme vám, ozývají se hlasy pro jemnické děti, které se rozhodly pomoci

12.04.2011

Horácké noviny, strana 5, Kultura (Gracián Svačina)


„Hele já mám pocit, že už něco jsem. Víš, ne? Teď jsem volal nějakýmu pánovi, že bychom potřebovali plakáty. A já jsem nic nespletl,“ napsal mi před týdnem šestnáctiletý Roman do emailu.

Koncert, který v Jemnici připravujeme, už dávno není jen akcí pro děti z ukrajinského sirotčince. Stejně jako Roman napsal tuto větu, mohl bych já napsat, že jsem byl poprvé v Senátu a mohl jsem si popovídat se senátory Vítězslavem Jonášem a Milošem Vystrčilem, kteří projekt podporují. Konečně děláme něco, za co by na nás mohli být naši kámoši a tety v domově fakt pyšní.

„Držím vám palce. Je neuvěřitelné, do čeho jste se pustili. Těším se, až se na tu slávu přijedu do Jemnice podívat,“ řekl s nadšením v hlase senátor za obvod Třebíč Vítězslav Jonáš, který převzal nad tímto projektem záštitu a rozhodl se projekt i finančně podpořit. Moc mu děkujeme.

„Jsem ráda a mám ohromnou radost, že jste se pustili do koncertu na pomoc kamarádům z ukrajinského sirotčince. Těším se, až vás poznám,“ řekla prezidentka sdružení Duha Marta Školkayová, která projekt taktéž zaštítila.

„Kluky a holky z jemnického domova znám. A vím, že tam jsou moc šikovní. Když mi napsali, abych zaštítil jejich projekt Úsměv ukrajinským dětem, neváhal jsem ani minutu. Těším se, až si budu moct podat ruku s jemnickými mladými organizátory a osobně jim říct, že jim moc fandím,“ řekl senátor Miloš Vystrčil, který se za projekt jako první postavil a zaštítil ho.

„Já se musím jedině přidat. Tento projekt rád podpořím. Za odbor mládeže vám přeji, ať se vše podaří,“ řekl ředitel odboru mládeže MŠMT Michal Urban, který Úsměv ukrajinským dětem zaštítil.

„Jsem moc ráda, že se vám daří. Že jste team, který se snaží udělat něco, co jsem nikdy neviděla. Když si na vás vzpomenu, jde mi mráz po zádech,“ řekla šéfredaktorka Zámečku, časopisu pro děti z dětských domovů.

Právě sdružení Duha Zámeček moc děkujeme, protože pod jejich křídly můžeme koncert pořádat. Koncert se uskuteční 3. června v jemnickém kinosále. A dětí z dětských domovů, které do Jemnice přijedou, stále přibývá. Z Olomouce přijedou zpěváci, z Mikulova borci, kteří umějí hip hop, ze Znojma zpěvačka Tereza Holubová a s dalšími se domlouváme.

Přílohy