Kampaň zahájily ODS a SPOZ

05.10.2013

Právo | Rubrika: Jižní Morava - Vysočina | Strana: 12 | autor: (pch)


VYSOČINA – Pátek 4. října zvolily jako oficiální start volební kampaně hned dvě krajské stranické organizace na Vysočině: ODS a SPOZ.
Občanští demokraté plánují kontaktní kampaň ve třech úrovních, Zemanovci chtějí lídra kandidátky Ilonu Švihlíkovou představit minimálně ve všech okresních městech. Obě strany by se mohly setkat na havlíčkobrodském knižním veletrhu.
Podle koordinátora vysočinské kampaně ODS Miloše Vystrčila utratí zdejší občanští demokraté za vábení voličů 600 tisíc korun.
„Nebudeme chodit jen po náměstích. K besedě nad programem budeme zvát zájmové skupiny a ostatní zájemce pak pozveme v závěru kampaně do cukrárny na sladkou tečku,“ prozradil Vystrčil.
SPOZ se pokusí svoji kampaň, jak řekl vysočinský předseda strany Bohumil Trávník, zvládnout „za pochodu“.
Vyjma představení volební jedničky ve všech okresních městech se tedy straníci budou snažit využívat k propagaci i vhodné veřejné akce. Mladá strana plánuje náklady na kampaň ve výši čtvrt miliónu korun, přičemž část peněz je prý z ústředí a část přislíbili sponzoři a příznivci.
Obě strany by se mohly setkat 18. října v Havlíčkově Brodě. Na Podzimní knižní veletrh totiž přijede Miroslava Němcová a zemanovci o této akci uvažují jako o vhodném termínu a místě pro zatím nestanovené datum kampaně v Havlíčkově Brodě.

Přílohy