Kolik dá v roce 2011 Sazka na sport? Nad tím prý Hušák nepřemýšlí

28.01.2011

nasepenize.cz, Naše peníze (Denisa Šindlerová)


Generální ředitel Sazky Aleš Hušák považuje za nutné bránit se proti  insolvenčnímu řízení, naopak nepřemýšlí nad tím, kolik dá Sazka v  letošním roce na sport. Řekl to ve středu večer na senátním podvýboru  pro sport.

Nepřemýšlím teď nad tím, kolik dáme v roce 2011 na sport,  prohlásil ve středu Hušák.

Šéf Sazky v této souvislosti také přiznal, že největší zatížení firmy  bylo v roce 2009. V případě dohody s držiteli dluhopisů však Hušák  stále mlží.

Předseda Českého svazu tělesné výchovy (ČSTV) Pavel Kořan k celé věci  uvedl, že v případě finančních partnerů, kteří mají zájem o pomoc  Sazce, bude jasno v horizontu jednoho měsíce.

Sazka jako taková financuje svým výnosem z větší části O2 arenu a její  splácení a z menší části sport,  zkonstatoval po jednání podvýboru pro  sport senátor za ODS Miloš Vystrčil. Ten na základě jednání podvýboru  dospěl k názoru, že splácení areny může mít svůj konec.  Je možné, že  Sazka arenu splatí a jednou se od tohoto závazku osvobodí,  doplnil.

Společnost Sazka je od pondělí v insolvenčním řízení. Návrh podal  hlavní věřitel Sazky, realitní magnát Radovan Vítek, a to  prostřednictvím společnosti Moranda. Ta odkoupila část pohledávek Sazky  od Komerční banky. Vítek vlastní pohledávky za Sazkou za zhruba 1,5  miliardy korun. Z toho 950 milionů korun je výrazně po splatnosti.


Denisa Šindlerová MED

Přílohy