Mimořádný sněm ODS Jihlavska má řešit vnitrostranické problémy

15.01.2013

Jihlavské listy | Rubrika: Aktuality | Strana: 2 | autor: (mm,pk)


POLNÁ/JIHLAVA - Před dnešním mimořádným oblastním sněmem je situace v ODS napjatá. Členové ODS na Jihlavsku obdrželi dva dopisy s popisem současných stranických problémů.
První dopis odeslalo členům místní sdružení ODS v Polné. Mimo jiné jim vadí, že neexistoval zápis z jednání Oblastní rady ODS. To nás přesvědčuje o neschopnosti oblastní rady ODS," píší v dopise. V něm dále zmiňují částku 45.000 Kč, kterou na propagaci ODS dali členové místního sdružení ODS v Polné.
Tvrzení, že není známo datum mimořádného oblastního sněmu, označil v písemné odpovědi předseda Oblastní rady Michal Zigl za nehoráznou lež. Podle něho dochází k účelovým manipulacím ze strany pana Geista a možná pana Šerého.
Předseda Zigl se vyslovil i k tvrzení o částce 45.000 Kč na propagaci ODS v Polné. Podle něho není zaznamenána v účetnictví ODS. Směle se tyto finance dají nazvat tzv. černými" a poukazují na stav vedení ODS v Polné," píše. Proto chce požádat na mimořádném sněmu ODS o součinnost kontrolní a revizní komisi.
Člen polenského sdružení Zdeněk Geist je reakcí Zigla překvapen. Jak tvrdí, na inzeráty nebo letáky se skládají sami členové ODS z vlastní kapsy. Reklamu nebo přání k Novému roku objednávají prý na své jméno, což lze lehce dohledat. Je to vždy na základě debaty pěti, šesti, osmi lidí, kdo tu částku zaplatí," říká Geist. Jde o soukromé zdaněné peníze členů ODS. Dělat z toho černé peníze je hloupost nebo zlý úmysl," dodává. Oblastní sněm byl svolán na žádost místních sdružení na Jihlavsku a delegáti se sejdou k volbě nového vedení. Někteří delegáti očekávají rezignaci nebo odvolání Michala Zigla z čela ODS na Jihlavsku, který jako dvojka na kandidátce v krajských volbách propadl a nedostal se ani do zastupitelstva. Jako možní kandidáti do vedení oblastní rady jsou zmiňováni současný senátor Miloš Vystrčil nebo právě člen polenské ODS Zdeněk Geist. 

Přílohy