Neklidná ODS zvolila své nové vedení

18.01.2013

Třebíčský deník | Rubrika: Zpravodajství | Strana: 2 | autor: (dd)


Jihlava – Mimořádný sněm ODS Jihlavska snad vyřešil napjatou situaci a vnitrostranické problémy, které se v poslední době ve straně objevily. Novým předsedou jihlavského oblastního sdružení se stal senátor Miloš Vystrčil.
„Věřím, že klidně proběhnuvší oblastní sněm uzavřel období poměrně překotných změn v ODS na Jihlavsku. Důvěra v komunální politiky ODS a jejich schopnosti je jednou z posledních jistot a zároveň i nadějí ODS. Je proto potřeba v této oblasti napnout všechny síly a pracovat. Jinou lepší možnost k návratu důvěry v politiky a politiku ODS v současné době nevidím,“ řekl po svém zvolení Miloš Vystrčil.
Ne všichni účastníci sněmu jsou s jeho průběhem spokojeni. Podle odvolaného Jana Tesaře, který jako dvojka na kandidátce v krajských volbách propadl a nedostal se ani do zastupitelstva, mimořádný sněm tak klidný nebyl.
„Nechtěl jsem se tím živit, a tak jsem byl několika lidem nepohodlný. Chtěl jsem jít jinou cestou, cestou mladých lidí, čím by se strana vyvíjela. Dneska je ODS úzkou skupinou lidí, kteří jsou ne náhodou ze stavařské lobby,“ myslí si Tesař s tím, že pokud půjde strana touto cestou dál, míří ke konci. „Znamená to likvidaci ODS,“ uzavřel Tesař. Další lidé ve vedení ODS však Tesařovy názory nesdílí.
Sněm namísto Michala Zigla, Jana Tesaře, Františka Strnada, Petr Koláčka, Martina Hájka a již dříve rezignujícího Lea Švančary nově zvolil za členy oblastní rady Jana Dršatu, Vladimíra Bílka, Davida Bekeho, Evu Krpálkovou, Romana Křivánka a Vladimíra Hinka.
Zároveň sněm doplnil oblastní radu o dva chybějící členy z nejihlavských sdružení, těmi jsou Petr Jelínek a Zdeněk Geist. Oblastní rada je tím pádem v plném počtu třinácti členů.

Přílohy