ODS oficiálně zahájí volební kampaň na Lodi plné umění

27.05.2016

Zpravodajství ČTK | 11:55 | Rubrika: pol pod for


Praha 27. května (ČTK) - ODS oficiálně zahájí volební kampaň pro podzimní krajské a senátní volby na Lodi plné umění. Loď Cargo Gallery si strana vybrala jako na netradiční a inspirativní místo pro představení svých volebních lídrů, programových priorit či hlavního motivu kampaně.

Mezi volebními lídry bude místopředseda ODS Miloš Vystrčil, který na Jihlavsku obhajuje senátorský mandát. Bývalý hejtman Vysočiny se uchází také o znovuzvolení do krajského zastupitelstva.
"Spojení řadové pozice neuvolněného krajského zastupitele s pozicí senátora mi pomohlo nejen neztrácet kontakt se životem a děním regionu, nýbrž i důstojně prosazovat zájmy Jihlavy a regionu v Praze," uvedl ke svým motivům Vystrčil.
Z osmi stávajících senátorů ODS bude o udržení se v horní komoře bojovat polovina z nich. Kromě Vystrčila to jsou Tomáš Jirsa na Českokrumlovsku, Jiří Oberfalzer na Berounsku a Veronika Vrecionová na Mělnicku.
Senátorský mandát už ze zástupců ODS znovu neobhajují místopředseda horní komory Přemysl Sobotka na Liberecku a Pavel Eybert na Táborsku, kteří jsou v Senátu od jeho naplnění v roce 1996. V roli pražských senátorů skončí Petr Bratský a Milan Pešák. Mezi jejich nástupce by mohli patřit komunální politici, ale také bývalý disident a vydavatelem undergroundového časopisu Vokno František Stárek, známý také pod přezdívkou Čuňas.

Přílohy