ODS v Pardubickém kraji chce za předsedu strany Petra Fialu

13.01.2014

Zpravodajství ČTK | 23:13 | Rubrika: Politika - Pardubický kraj | autor: dos
 


Litomyšl (Svitavsko) 13. ledna (ČTK) - Nominaci na předsedu ODS získal dnes v Pardubickém kraji Petr Fiala. Na jméně prvního místopředsedy se delegáti regionálního sněmu neshodli. ČTK to řekl předseda regionálního sdružení ODS Radim Jirout.

 "Nominaci na řadové místopředsedy mají Miloš Vystrčil, Oldřich Vlasák a Jaroslav Kubera," uvedl Jirout. Petra Fialu už nominovaly na předsedu strany Královéhradecký, Zlínský, Středočeský a Jihomoravský kraj, Kraj Vysočina a naposledy dnes Jihočeský kraj.

 ODS je bez předsedy od loňského června, kdy na místo rezignoval bývalý premiér Petr Nečas. Politolog, bývalý rektor Masarykovy univerzity v Brně a bývalý ministr školství Fiala oznámil svou kandidaturu na předsedu strany začátkem loňského prosince. Za ODS už úspěšně kandidoval v podzimních předčasných parlamentních volbách do Poslanecké sněmovny.

 Občanští demokraté v Pardubickém kraji také navrhli lídra kandidátky strany pro volby do Evropského parlamentu. Nominaci získal nynější místopředseda europarlamentu Oldřich Vlasák.

 Regionální sněm ODS se znovu sejde 24. března. Na programu bude volba nového krajského vedení strany, neboť jeho členům vyprší dvouletý mandát.

 Občanští demokraté, dříve nejsilnější vládní strana, skončili v loňských podzimních sněmovních volbách až pátí se ziskem 7,7 procenta hlasů. Místo 53 poslanců z roku 2010 jich nyní mají jen 16 a patří mezi opoziční strany.

Přílohy