Polenské ODS hrozí zrušení

28.02.2011

Jihlavský deník, strana 1, Titulní strana STANISLAV JELÍNEK


Rozhodnutí výkonné rady strany se místostarostovi Jaroslavu Sobotkovi nelíbí

 

Polná – Na polenské radnici musí do konce února skončit spolupráce členů ODS s komunisty, jinak výkonná rada ODS zruší ve městě svoji stranickou buňku.

            Rozhodnutí výkonné rady ODS ukládá všem stranickým organizacím v Česku, že pokud do konce února na radnicích neukončí spolupráci s KSČM,čeká je zrušení.

            Za oba tábory sedí v polenské městské radě místostarosta Jaroslav Sobotka (ODS) a Miroslav Zvolánek (KSČM).

            Sobotka podotkl, že rozhodnutí výkonné rady se mu nelíbí a že se podle něj nedá srovnávat celostátní stranická politika s komunální politikou v Polné. „Rozhodnutí nás překvapilo, projednáme je 4. února na oblastní radě. Nejhorší variantou je rozpuštění místního sdružení ODS. Další dvě možnosti jsou, že z rady odejdu já, či zastupitel za KSČM,“ uvedl Sobotka.

Podle zastupitelky Miluše Skočdopolové (bezpartijní), která byla nominována komunisty, vymýšlejí pro zastupitele změny k horšímu politici z Prahy odtržení od praktického života.

            „Místostarosta Sobotka je slušný člověk a on si myslí totéž o mně. Zastupitelé v Polné se snaží pro město dělat první poslední, a žabomyší války tu nikdo nechce,“ řekla Miluše Skočdopolová.

            Místopředseda místního sdružení ODS v Jihlavě a člen republikové výkonné rady Jan Tesař uvedl, že by bylo nešťastné, kdyby licence místního polenského sdružení ODS zanikla. Náznak konfliktu v zastupitelstvu vidí i starosta Jindřich Skočdopole (NK). „Věnujme se raději práci pro město, a ne věcem, které jsou 22 let za námi,“ naznačil starosta. Senátor Miloš Vystrčil (ODS) řekl: „Náš člen nebyl zvolen do rady města Polná komunisty. Dělat závěry je zatím předčasné.“

 

Region| Vysočina

Přílohy