Senátoři kritizují Bártovu dopravní superkoncepci

02.03.2011

Lidové noviny, strana 19, Domov (čtk)


PRAHA Ke kritikům materiálu ministerstva dopravy s plánovaným rozvojem dopravní infrastruktury do roku 2025, tzv. superkoncepce, se včera přidali senátoři ze senátního podvýboru pro dopravu.
Například podle Karla Korytáře (ČSSD) je forma superkoncepce nepřijatelná a potřebuje přepracovat. Minulý týden vytkli materiálu nedostatky i poslanci ze sněmovního hospodářského výboru. Výhrady vyjádřil Svaz dopravy nebo Svaz podnikatelů ve stavebnictví.
Podle předsedy podvýboru Petra Pakosty (ODS) je však předložený materiál vhodným základem pro diskusi, ale potřebuje ještě přepracovat. Bývalý hejtman Vysočiny a nynější senátor Miloš Vystrčil (ODS) se pozastavil například nad tím, jak může ministerstvo v koncepci plánovat příjmy z evropských fondů po roce 2014, když ještě toto programové období nebylo vyhlášeno. Jiným senátorům se pro změnu nezamlouvalo, jak se koncepce staví k různým dopravním stavbám v regionech.
Vedoucí odboru dopravní politiky ministerstva dopravy Vít Sedmidubský, který přišel senátorům materiál představit, argumentoval mimo jiné tím, že výčet akcí není konečný a ministerstvo ho ještě přehodnotí.

Přílohy