Senátoři si pochutnávali na medové marlence

07.09.2012

Moravskoslezský deník | Rubrika: Zpravodajství | Strana: 5 | autor: Tomáš Machálek


Deník byl při tom

Frýdek ­Místek – Výrobna tradičního arménského medového dortíku Marlenka ve Frýdku­Místku zažila senátní návštěvu.

Senátorky a senátoři z Výboru pro územní rozvoj, veřejnou správu a životní prostředí si nejdříve společně s Gevorgem Avetisyanem, který tento dort začal ve Frýdku­ ­Místku před lety péct, prohlédli film o historii oblíbeného medového dortíku v tomto městě.

Senátní hosté pochopitelně výrobky také ochutnali.

„Marlenka mi říká hodně, protože jsem z Vyškova a unás v rodině marlenka frčí ve velkém,“ řekl Deníku senátor Ivo Bártek (ČSSD).

„Také mohu říct, že díky kolegyni Evě Richtrové se marlenka objevuje také v Senátu, protože ta je jejím velkým propagátorem,“ dodal senátor. Miloš Vystrčil (ODS) přiznal, že marlenku před příchodem do Senátu příliš neznal.

„Teprve co jsem začal pracovat v tomto výboru a poznal Evu Richtrovou, tak jsem blíže poznal také marlenku. I díky tomu se dostala více k nám do rodiny na Vysočinu,“ řekl jihlavský senátor s tím, že jeho kolegyně Marta Bayerová se pokusí v organizačním výboru Senátu prosadit, aby byla medová marlenka k dispozici také v senátní restauraci.

Miloš Vystrčil mimo jiné prozradil, že na pečení moc není. „Jediná věc, kterou jsem celkem ovládal, byly palačinky. Tam mě bavilo přehazovat palačinky na pánvi,“ uzavřel Miloš Vystrčil. Jako dárek od Gevorga Avetisyana si každý z návštěvníků odvezl nejen sladké výrobky, ale také knížku Hrůzy východu, kterou napsal Karel Hansa.

Přílohy