Společnost PC HELP, a.s. otevřela novou budovu v ulici Samešova

20.01.2015

Horácké noviny | Rubrika: Publicistika/inzerce | Strana: 7 | autor: (PR)


Ve čtvrtek 15. 1. 2015 od 15.15 hod. slavnostně otevřela třebíčská softwarová společnost PC HELP, a.s., svou novou budovu. Pětipodlažní stavba vyrostla během let 2013 a 2014 u křižovatky ulic Samešova -Velkomeziříčská v Třebíči a je historicky prvním vlastním sídlem společnosti.

Společnost PC HELP, a.s., má za sebou již 20 let působení v oblasti informačních technologií a poskytování softwaru, jako jsou např. podnikové informační systémy, personální systémy, webové aplikace (e-shop, e-learning, portály), open source aplikace, vývoj na zakázku a softwarové služby pro veřejnou správu. Po celou tuto dobu sídlila v pronajaté budově bývalých jeslí na ulici Gen. Sochora. Ta však s růstem počtu zaměstnanců přestala kapacitně dostačovat, a tak se k ní postupně připojovaly další pronajaté kanceláře na Karlově náměstí a na Polance. Tento stav nebyl z hlediska komunikace a spolupráce zaměstnanců optimální, proto se vedení společnosti začalo zabývat myšlenkou na zabezpečení společného sídla. Po dlouholetém zvažování různých variant byla nakonec vybrána možnost výstavby vlastní budovy.
První stavební práce na nové budově byly zahájeny v červenci 2013 a v závěru roku byla dokončena hrubá stavba. V následujícím roce se provedly instalace, vnitřní dostavba, úprava okolí (parkoviště a chodníky) a vybudoval se interiér. V listopadu 2014 úspěšně proběhla kolaudace celého objektu. Projekt probíhal za pečlivého dohledu pana ředitele Jiřího Pavlase, který vtiskl spolu s architektkou Janou Košut Petrjánošovou budově osobitý ráz. Budova se tak stala přirozenou dominantou novodvorské části Třebíče. Pro realizaci budovy byla vybrána stavební firma PKS stavby a.s. a dokumentaci pro provedení stavby zpracovala společnost ARCHAPLAN s.r.o. pod vedením pana Roberta Prixe.
Slavnostní recepce k otevření budovy se nesla v pohodovém duchu a uvolněné atmosféře. Hosté si mohli vychutnat různé druhy kávy spolu s bohatým výkladem od společnosti FineCoff ee a zaposlouchat se do jazzových tónů hudebního uskupení Trio Gábiny Kolčavové. Mezi hosty, kteří se otevření budovy zúčastnili, byli také jihlavský senátor Miloš Vystrčil a třebíčský starosta Pavel Janata, kteří společně s ředitelem společnosti PC HELP, a.s., Jiřím Pavlasem, slavnostně přestřihli pásku a popřáli nové společnosti mnoho úspěchů i spokojených zákazníků. Pan Pavlas poděkoval za spolupráci všem dodavatelům i jednotlivcům, kteří věnovali projektu mnoho úsilí. Ocenil především velký přínos pana Miloslava Součka v roli technického dozoru investora. Po té pronesl pan Pavlas slavnostní přípitek: „Přál bych si, aby naše nová budova byla útulná pro své obyvatele a přívětivá ke svým návštěvníkům.“

Přílohy