Týden služeb láká na osvětu

06.10.2015

Jihlavský deník |Rubrika: U nás doma | Strana: 10 | autor: Miloš Vystrčil


Jihlava – Sociální služby v České republice – pomoc statisícům potřebných a zároveň zachování lidské důstojnosti a soběstačnosti. Zda tomu tak je, budou moci posoudit v rámci Týdne sociálních služeb, jehož sedmý ročník začal v pondělí a potrvá až do neděle, jeho návštěvníci. Při této příležitosti poskytovatelé sociálních služeb otevřou svá zařízení. Zapojí se i příspěvkové organizace Kraje Vysočina, které mimo jiné lákají na návštěvu Domova Ždírec, Domova pro seniory Velké Meziříčí a prohlídku transformovaného bydlení ve Velkém Meziříčí, vybudovaného při Domově Kamélie Křižanova.

Na pozvání radního Kraje Vysočina pro oblast sociálních věcí a prorodinné politiky Petra Krčála všechna tato zařízení ve středu 7. října navštívím také já. Úroveň sociálních služeb v Kraji Vysočina dlouhodobě sleduji. Jsem přesvědčen, že základem sociální péče musí být mezigenerační solidarita dětí a jejich rodičů, která by měla být podpořena funkční a efektivně dotovanou sociální sítí, provozovanou státem a neziskovými organizacemi.
Týden sociálních služeb je projekt tradičně vyhlášený Asociací poskytovatelů sociálních služeb a Ministerstvem práce a sociálních věcí. Akce nabízí řadu aktivit, jejichž společným cílem je představit veřejnosti náročnou a zodpovědnou práci zaměstnanců sociálních služeb.

Přílohy