Úspěch? I zisk jednoho mandátu

14.09.2013

Jihlavský deník | Rubrika: Téma | Strana: 2 | autor: (peš)


Deník položil vybraným politickým stranám* a hnutím otázku: Co pro vás bude úspěchem v mimořádných říjnových volbách do Poslanecké sněmovny? Kolik mandátů byste na Vysočině chtěli získat? Jednotliví představitelé oslovených stran a hnutí odpověděli následovně.

Ano

Věra Jourová, lídryně hnutí Ano na Vysočině
Osobně bych za úspěch považovala kolem deseti procent hlasů, ale podle zájmu zaznamenaného v posledních týdnech to může být i více.

ČSSD

Zdeněk Chlád, předseda KVVČSSD Vysočina
Za úspěch budu osobně považovat získání minimálně čtyř mandátů. Cokoli jiného bych považoval za velký neúspěch sociální demokracie na Vysočině.

KDU­ČSL

Josef Dvořák, krajský tajemník KDU­ČSL na Vysočině
Za úspěch budeme považovat návrat zpět do Poslanecké sněmovny. Věříme, že voliči nám v tomto návratu pomohou, protože ve Sněmovně naše křesťanskodemokratické hodnoty postrádají. Na naší krajské úrovni budeme považovat za úspěch potvrzení naší současné pozice, tedy třetí nejsilnější strany na Vysočině.

KSČM

Pavel Kováčik, lídr KSČM na Vysočině
Očekáváme především, že se změní zastoupení ve Sněmovně a každý mandát, který získáme v těchto mimořádných parlamentních volbách navíc, může zabránit další devastaci naší republiky.

ODS

Miloš Vystrčil, předseda regionálního sdružení na Vysočině a senátor za volební obvod Jihlava
Co se týká volebního výsledku, jsem optimista. Jsem si vědom, že pro lídra naší kandidátky Janu Fischerovou je Jiří Běhounek silným soupeřem, ale věřím, že nás bude hodně, kterým se Jana Fischerová, a tím i kandidátka ODS, zalíbí více.

SPOZ

Bohumil Trávník, předseda KVSPOZ Vysočina
Do sněmovních voleb jdeme poprvé, takže za úspěch budeme považovat zisk jakéhokoliv počtu mandátů. I jeden mandát získaný na Vysočině by pro nás byl úspěch.

TOP 09

Irini Martakidisová, vedoucí vysočinské kanceláře TOP09 tlumočí stanovisko předsednictva krajského výboru TOP09 V mimořádných říjnových volbách bude pro TOP 09 Vysočina cílem obhájení dvou mandátů. Každý mandát navíc bude výrazným úspěchem našeho lídra, celé kandidátky v Kraji Vysočina a zároveň potvrzením toho, že politika reprezentovaná v uplynulém období našimi poslanci měla svůj význam a prospěch pro celou naši společnost.
*Deník mimo uvedené strany oslovil také Stranu zelených, ale ta ve stanovené době své odpovědi redakci neposkytla.

Přílohy