V čele ODS na Vysočině zůstává senátor Vystrčil

08.11.2017

Jihlavský deník | Rubrika: Vysočina | Strana: 2 | autor: (red)


Jihlava – Občanští demokraté na Vysočině si na svém sněmu, který se konal během prvního listopadového víkendu, zvolili nové vedení. Předsedou ODS Vysočina se stal senátor Miloš Vystrčil, který rovněž získal nominaci na místopředsedu ODS.

„Vyjádřené důvěry si velmi vážím. V následujícím roce bychom se měli snažit zúročit výsledky ve volbách do Poslanecké sněmovny na Vysočině i v komunálních a senátních volbách. Také mě těší, že náš sněm jednoznačně podpořil Petra Fialu, když ho na předsedu ODS nominovala naprostá většina přítomných delegátů,“ řekl staronový předseda občanských demokratů na Vysočině Miloš Vystrčil.

„Podporuji Miloše Vystrčila do funkce místopředsedy ODS. Jsem přesvědčena, že v této roli obstál a i díky němu bude ODS i nadále posilovat,“ vyjádřila podporu Miroslava Němcová. Ta je sama připravena pokračovat v práci v Poslanecké sněmovně, kde chce zúročit své téměř dvacetileté zkušenosti ve vysoké politice.

„Nečeká nás jednoduché období. Sestavení vlády a prezidentské volby budou náplní následujících měsíců. Zanedlouho si připomeneme 17. listopad a s tímto výročím se pojí obrovské úsilí, které bylo vynaloženo ke znovuobnovení demokracie a svobody v naší zemi. Zavazuje nás pracovat tak, aby se i naše děti a vnuci mohli těšit z prosperující a demokraticky řízené společnosti,“ zdůraznila nově zvolená poslankyně Němcová.

Nově zvoleným členem ODS Vysočina se stal předseda jihlavských občanských demokratů Vítězslav Schrek.

„Těší mě samozřejmě většinová podpora regionu navržených kandidátů do celostátního vedení ODS, radost mám pak především z úspěšné nominace bývalého primátora města Jihlavy Jaroslava Vymazal do Výkonné rady ODS,“ uvedl jihlavský zastupitel Vítězslav Schrek.

Přílohy