Vánoční vystoupení dětského domova navštívil i senátor

22.12.2018

jihlavsky.denik.cz | Rubrika: Moje Jihlavsko | Strana: 0 | autor: Petr Vybíral


Jihlava – Mezi hosty, kteří v pátek zhlédli více než hodinové představení dětí z jihlavského dětského domova se školou, nechyběl ani senátor Miloš Vystrčil (ODS).

"V jídelně domova, ze které se v pátek na více než hodinu stal improvizovaný divadelní sál, nebylo k hnutí. Šedesátka hostů z řad široké veřejnosti měla možnost v rámci dne otevřených dveří dětského domova sledovat divadelní, taneční nebo hudební vystoupení, které děti secvičily se svými vychovateli.  Diváky čekaly jak originální inscenace a texty písní, tak známé scénky z filmů, písně a vánoční koledy nebo ukázky ze zájmových kroužků. „Na představení dětí z dětského domova jsem byl poprvé. Zanechalo to ve mně silný dojem, mají i skvělého pana ředitele,“ pochválil po skončení náměstek primátorky Petr Laštovička (ODS).

V podobném duchu odcházeli i další návštěvníci. „Naše děti vystupují pro veřejnost dvakrát ročně, na konci školního roku a o Vánocích,“ uvedl ředitel domova Radek Vovsík, který ve své funkci působí téměř dvacet let.
„V našem domově máme především děti, které mají problémy s chováním. Cílem je resocializace,“ řekl.
Důkazem, že se cíl daří plnit, byla například páteční účast dětí, které v domově byly před několika lety a dnes už se postavily na vlastní nohy."

článek na webu