Vedení Jihlavy se utká o křeslo v Senátu ČR

29.12.2015

Právo | Rubrika: Vysočina | Strana: 10 | autor: (pch)


JIHLAVA – Současnému senátorovi za Jihlavsko, Dačicko a Slavonicko Miloši Vystrčilovi (ODS) se při očekávané obhajobě mandátu v příštím roce postaví jako soupeř známý organizátor kulturních akcí Milan Kolář. Po dohodě TOP 09 a Strany zelených, které pro tuto příležitost podepsaly memorandum o vzájemné spolupráci, potvrdili Kolářovu připravenost kandidovat zástupci obou stran.

Milan Kolář se vedle kulturní sféry, v níž patří dlouhá léta v organizátorství akcí na špičku v regionu, angažuje i politicky. V zastupitelstvu Jihlavy opakovaně usedl jako nezávislý kandidát pod hlavičkou různých sdružení, v současné době je náměstkem primátora.
Bývalému starostovi Telče a exhejtmanovi Vysočiny Miloši Vystrčilovi skončí v roce 2016 první volební období v horní komoře parlamentu, kde v roce 2004 vystřídal rovněž Telčana Václava Jehličku (za KDU-ČSL), když v druhém kole porazil kandidáta soc. dem. Vratislava Výborného. Sociální demokraté tentokrát nasadí do klání o senátorské křeslo jihlavského primátora Rudolfa Chloupka, a s Vystrčilem se tak de facto utkají hned dva členové vedení krajské metropole.

Přílohy