Vysočinská ODS nominovala do vedení Miloše Vystrčila

12.11.2015

Vysočina - regionální týdeník | Rubrika: Zpravodajství | Strana: 4 | autor: (čtk, edi)


Vysočina – Regionální sněm ODS na Vysočině v sobotu nominoval na předsedu strany dosavadního lídra Petra Fialu. Na pozici prvního místopředsedy strany navrhli delegáti senátora Miloše Vystrčila, zároveň jej zvolili na další dva roky do čela ODSv kraji.

Regionální sněm potvrdil i Vystrčilovu nominaci jako kandidáta pro senátní volby za obvod 52 – Jihlava, které se uskuteční příští rok na podzim. Informoval o tom regionální manažer vysočinské ODS Jaroslav Makovec.
„Jako kandidáta pro senátní volby musí Vystrčila ještě potvrdit výkonná rada strany,“ poukázal Jaroslav Makovec. Vystrčil získal také společně s Martinem Kupkou a Martinem Novotným nominaci na řadového místopředsedu ODS.
Při volbě předsedy regionální rady neměl Vystrčil protikandidáta a byl zvolen drtivou většinou hlasů. Hlavním úkolem pro následující období bude podle něho pro občanské demokraty na Vysočině úspěch v krajských volbách. „Chceme uspět alespoň takovým způsobem, abychom zamezili další vládě sociální demokracie s komunisty,“ řekl Vystrčil.

Přílohy