Vysočinská ODS si připíjela na to, že přežila

29.10.2013

Jihlavský deník | Rubrika: Volby 2013 | Strana: 2 | autor: (dd)


Jihlava – Obrovské nervy při sčítání posledních hlasů v sobotu zažívali členové ve vysočinském volebním štábu ODS v Jihlavě. Nikdo totiž do poslední chvíle netušil, zda krajská lídryně kandidátky Jana Fischerová uspěje a do Poslanecké sněmovny se dostane.
Členové ODS snad každou půlminutu na internetu aktualizovali volební výsledky a doufali, že uspějí. Nakonec se ukázalo, že Jana Fischerová mandát dostane. „Poslední hodinu jsem si prožívala něco podobného asi jako v roce 2006, kdy běželo druhé kolo voleb do Senátu. Neslo se to v podobném duchu a říkala jsem si, to je déja vu,“ okomentovala napětí Fischerová.
Jak přiznala, na výsledky čekala s pokorou. „Musím říci, že si nesmírně vážím toho, že tolik lidí mou osobu podpořilo a s ní i ODS. Víme, že nálada ve společnosti je, jaká je. Přesto je mezi námi spoustu solidních a pracovitých lidí. Věřím tedy, že bude čas se ode dna zvednout a pracovat pro občanskou společnost,“ naznačila Fischerová. Přípitek tedy v ODS byl. Jak však pronesl předseda regionálního sdružení a senátor Miloš Vystrčil, nebyl oslavný, ale pouze děkovný. ODS na Vysočině získala 6,83procenta hlasů.

Přílohy