Vysočinský úřední šiml si zplna hrdla řehtá – správně vyplnit žádost pro kraj bude zase těžší.

11.11.2015

ODS Vysočina | autor: Miloš Vystrčil


Celkem šestery zásady Zastupitelstva Kraje Vysočina aktualizovali krajští zastupitelé v úterý 10. 11. na svém v tomto roce šestém zasedání.
 
Rozumím tomu, že například změna zákona nebo změna strategických dokumentů si může vynutit změnu zásad pro čerpání krajských dotací. Co se mi ale vůbec nelíbí je situace, kdy tyto změny znamenají pro žadatele další navýšení byrokracie a nároků na vyplňování dalších dle mého názoru zbytečných údajů a informací. Situace, kdy žadatel musí své jméno a pozici vyplňovat nejprve do formuláře pro žadatele, a potom znovu ještě jednou do povinné zvláštní přílohy mi přijde absurdní. Nerozumím tomu, jak takové materiály mohou bez připomínek procházet jednáním krajské rady. Něco na krajském úřadě evidentně nefunguje a bohužel úřední šiml si přitom spokojeně a zplna hrdla řehtá,“ okomentoval novou podobu zásad senátor a krajský zastupitel Miloš Vystrčil, který na jednání zastupitelstva nárůst byrokracie a  povinností pro žadatele opakovaně kritizoval.
 
Zastupitelstvo přesto nakonec schválilo aktualizaci Zásad pro poskytování systémové dotace na pořizování a opravy učebních pomůcek základních uměleckých škol, aktualizaci Zásad Zastupitelstva Kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu společenských a kulturních aktivit obcí Kraje Vysočina souvisejících s oslavami či připomenutím významných výročí obcí, aktualizaci Zásad Zastupitelstva Kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu turistických informačních center v Kraji Vysočina a troje zásady Zastupitelstva Kraje Vysočina na úseku památkové péče.

Přílohy