Zápisník z Malé Strany

14.10.2013

Týden | Rubrika: Aktuálně | Strana: 16 | autor: Miroslav Korecký


První prezidentskou cestu Miloše Zemana na Blízký východ svět přežil, aniž začala 3. světová válka. Teď už přežije všechno. ** Premiér Jiří Rusnok přijel do domova s pečovatelskou službou v Újezdě u Brna vyprávět o evropských fondech a jako dar přivezl knihu o vládních budovách. Politik z něho asi nebude. ** Exprezident Václav Klaus dostal medaili svobody za svůj boj proti komunismu. Z toho je zřejmé, že třeba jeho pozvání Grebeníčka do Lán bylo stejně záludným taktickým tahem jako hradní kandidatura Jany Bobošíkové v barvách KSČM.

Paroubkovci (bez Paroubka) vyrukovali v kampani se slečnou s kalhotkami staženými u kolen a slogany o malé straně či krvácejícím zdravotnictví – prostě typicky paroubkovským jemným humorem plným dvojsmyslů. ** „Čutora, kapsa, větrník – pojďme pomoct Česku.“ To je náš návrh nové, nekradené hymny pro seskupení bobošíkovců. Jen tato slova totiž v estonštině končí na -sku (plasku, tasku, tuuletasku), nikoli údajně estonské „metelesku blesku“, jak s přesvědčivostí sobě vlastní tvrdí paní Jana. ** Komunistům zase složil volební hymnu jejich zasloužilý člen, majitel zámku v Porubě Statis Prusalis. Zpívá se v ní: „Komunisté to je jisté – ruce máme stále čisté…“ To zas asi bylo v alejích kolem Poruby nablito, když ji zámecký pán komponoval. ** Výraz „ano“ v italštině či španělštině znamená „řiť“. Proto přejeme budoucím poslancům pana velkouzenáře a velkochemika vroucí přijetí při první zahraniční cestě do zemí, kde se těmito jazyky mluví.

Okamurovi úsviťáci posílají e-maily, v jejichž předmětu stojí: Glosa Konec bordelu a korupce Tomia Okamury. Ve své otevřenosti jdou opravdu až na dřeň! ** Senátor ČSSD Miloš Janeček si při schůzi komory postěžoval, že polovina sálu dala před debatou o zdravotnictví přednost restauraci – a byl vyplísněn, že střílí do vlastních řad. „Nedělejme ze sebe horší lidi, než jsme,“ vyčetl mu modrý kolega Miloš Vystrčil. ** „Odmítám jednat o Zemanových dekretech a odcházím do senátní restaurace čekat na válku nebo na zemětřesení,“ oznámil naopak bez cavyků před schvalováním historicky prvního zákonného opatření Senátu Tomáš Grulich, senátor ODS. Kdo z vás to má (tedy takovou práci)? 

Přílohy