Nevcehle přivítá hasičkou elitu z celé republiky

16.11.2012

Již popáté se do Nevcehle na Telčsku sjedou tuto sobotu (17. listopadu 2012) nejlepší česká ženská a mužská družstva v požárním sportu. Důvod?


Vyhlášení výsledků XVI. ročníku Extraligy České republiky 2012 v požárním útoku, které se koná v kulturním domě od tří hodin odpoledne. Kromě nejlepších hasičů na akci dorazí také rada extraligy, sponzoři a řada dalších hostů.

Nejlepší útoky uplynulého roku v mužské i ženské kategorii, Skokan roku, Nejoblíbenější závod a Pohár konstruktérů, neboli Cena Josefa Vystrčila. To jsou trofeje, které v sobotu do svých rukou převezmou nejlepší hasiči za rok 2012.

Poslední z nich předá novému vítězi senátor Miloš Vystrčil, prapravnuk zakladatele firmy, která od roku 1890 až do roku 1948 nesla název Josef Vystrčil a syn. Kromě jiného vyráběla i hasičské stříkačky známé pod názvem „vystrčilky“. „Iniciativy hasiček a hasičů z Nevcehle si moc vážím jsem velmi rád, že jsem dostal příležitost podpořit Pohár konstruktérů a připomenout tak hasičskou historii našeho rodu,“ prohlásil senátor Miloš Vystrčil.

 

Přílohy