Projeďte se párou i na kole

14.08.2014

Historická souprava tažená parní lokomotivou, ve které bude řazen také bufetový vůz, vyrazí v neděli 17. srpna z Telče v 9.30 hodin směrem do Dačic a Slavonic, kam dojede krátce před 11. hodinou. Vlak se se Slavonicemi rozloučí přesně v 13.30 hodin a odjede směrem do Telče, kam dorazí krátce po 15. hodině. Strávit závěr letních prázdnin výletem historickým vlakem a příjemnou projížďkou na kole příjemnou krajinou může být zážitkem, na který budou nejen děti rády vzpomínat.


Po příjezdu do Slavonic pak mohou cyklisté vyzkoušet kvalitu nové právě otevírané cyklostezky ze Slavonic do Fratres. Projet se na kole tam a zpět stihne do odjezdu vlaku ze Slavonic do Telče (13:30) i velmi pohodlný cyklista.

Neděle 17. srpna 2014 tak nabídne díky projektu DY-THA rail realizovaném na česko-rakouském příhraničí jeden z vrcholů kulturního léta na jihu Vysočiny. Veřejnost se může těšit na výlet parním vlakem pod hlavičkou tradičního Léta s párou, i na otevření první části cyklostezky, která je zrealizována v rámci navazujícího projektu a rozšiřuje tak nabídku sportovního vyžití v našem regionu.

Po výstavbě unikátního historického depa s expozicí o železnici v Telči, přístřešků pro turisty v Dačicích a Slavonicích, otevření expozice modelů na vlakovém nádraží v Třešti, vydání propagačních materiálů a mnohém dalším tak projekt DY-THA rail nezadržitelně míří k ukončení své téměř tříleté realizace. Poslední jízda parního vlaku v rámci projektu se uskuteční v sobotu 23. srpna mezi Telčí a Kostelcem u Jihlavy. Vkladem do budoucnosti je pak aktuálně finalizována studie udržitelnosti a rozvoje cestovního ruchu na železniční trati Kostelec u Jihlavy – Slavonice.

Úplný jízdní řád historického vlaku je zveřejněn na stránce na www.pokoleji.cz.

 

RNDr. Miloš Vystrčil, 606 767 544
předseda Svazku obcí „Železnice Kostelec – Slavonice“, senátor

Přílohy