Zákon o místním referendu

16.03.2016

Praha, 20. schůze Senátu


Návrh senátního návrhu zákona Elišky Wagnerové a dalších senátorů, kterým se mění zákon č. 22/2004 Sb., o místním referendu a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 118/2010 Sb., o krajském referendu a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů (Tisk č. 213)

čas 14:40:04 - 14:41:10:

Vážený pane předsedající, vážené kolegyně, kolegové, já musím reagovat na pana kolegu Čunka v tom, že zákon, jak je navržený, se nijak nezabývá tím, kdy bude referendum a zda bude referendum, v době, kdy budou zároveň regionální a krajské volby apod. Ten zákon pouze racionálně říká, že pokud se tak stane, tak to bude probíhat jiným způsobem než doposud, že bude jedna volební komise atd. To znamená, jenom šetří náklady a racionalizuje výkon, ten proces, a to je všechno.

A já si myslím, že je pravdou to, co paní senátorka Wagnerová řekla, proto jsem také podpis pod ten zákon připojil, že by si tím naše úřady a další instituce měly poradit a že bychom neměli hledat problémy tam, kde nejsou. Děkuji za pozornost.

Přílohy