Zákon o pomoci v hmotné nouzi

22.10.2014

Praha, 26. schůze Senát


Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 111/2006 Sb., o pomoci v hmotné nouzi, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony (Tisk č. 351)

čas 18:50:41 - 18:52:12:

Vážená paní předsedající, vážená paní ministryně, dámy a pánové, já jen velmi stručně. Protože tady většinou vystupuji a kritizuji nějaké návrhy vlády či kolegů poslanců, tak tentokrát bych chtěl všem předkladatelům novely zákona, kterou jsme tady v Senátu projednávali, poděkovat, protože se stal Senát, který je většinou vnímán jako konzervativní instituce, takovým hybatelem, a rozhýbal Poslaneckou sněmovnu a MPSV k nějakým dalším aktivitám. Byl bych velmi rád, kdyby to pokračovalo tím směrem, o kterém tady mluvil pan kolega Vícha. To znamená, doplatek na bydlení není jediným problémem. Týká se to veřejných prací, týká se to sběren a dalších věcí. Protože je velmi důležité, abychom byli nejen sociální, ale abychom také sociální dávky dávali těm, kteří je skutečně potřebují a kteří si je zaslouží, neboť sami by na důstojný život jinak nedosáhli. Čili ode mě poděkování Jardovi Zemanovi a jeho kolegům napříč politickým spektrem za to, že senátní návrh připravili a věřím, že ho dneska společně schválíme v té podobě vládní.

Teď mě kolega Vícha, jak takhle dobře spolupracujeme, upozornil, že ještě je potřeba dát návrh na schválení. Pane kolego, nebude to tak pořád, ale dneska vás poslechnu a dávám návrh na schválení tohoto zákona.

Přílohy