Regionální sněm ODS Kladno

20.10.2011

Jak možná někteří čtenáři mého webu vědí, občas na svém webu zveřejňuji i některá podle mého názoru zajímavá, přínosná nebo i trochu provokativní vyjádření mých přátel a kolegů. Karel Šebek je můj kolega a kamarád senátor, dlouholetý starosta nyní místostarosta obce Neveklov. 


Karla Šebka si opravdu vážím. Považuji jej za čestného a zásadového člověka s velkou životní zkušeností. To samozřejmě neznamená, že se vždy a ve všem shodneme.

Miloš Vystrčil

 

Řeč Karla Šebka před volbou místopředsedů (15. 10. 2011):

Vážený pane předsedo, vážení přátelé, dámy a pánové,

I já se připojuji s gratulací ke zvolení Petra Bendla předsedou regionálního sdružení.

Předevčírem  jsem byl  v Benešově opět zvolen předsedou oblastního sdružení a zároveň nominován na místopředsedu regionální rady.

Nejsem v politice žádný nováček, ale přeci mě to překvapilo, protože si někdy myslím, že jsem docela hloupý. Jsem třeba tak hloupý, že jsem nikdy nevlezl ke komunistům a jsem zároveň tak hloupý, že mám porozumění pro člověka, který je ještě hloupější než já a pořád věří v ideály beztřídní společnosti. Pokud nekrade, je mi milejší než ten, kdo má zmáknutou pravicovou rétoriku jen proto, aby si v pohodě nakradl. Jsem hloupý, protože si nedokážu vysvětlit, jakými principiálními postoji a idejemi obohacují modrý tým ti, kteří své politické krédo hledali drahný čas třeba v Unii svobody, aby se poté, jako navrátivší se ztracení synové, objevili na zajímavých postech ve vedení ODS. Jsem hloupý, protože nechápu, jak mohly vzniknout nepříjemné dluhy v hospodaření našeho regionu i v Hlavní kanceláři, když Stanovy nám ukládají mít vždy rozpočet vyrovnaný nebo přebytkový. V naší oblasti s vyrovnaným rozpočtem nemáme problém. Jsem hloupý, protože jsem dosud nepochopil složitý vzorec nové organizační struktury ODS podle avizovaných změn stanov. Jsem opravdu hloupý, že veřejně a svým jménem vyslovuji své názory. Zároveň je mi šumafuk, zda mě někdo nahrává či sleduje, protože nevedu dvojí život a ve skautu jsem se naučil chovat  a mluvit slušně.

Ale teď vážně: Věřím v tradici a sílu ODS, věřím, že má ve svých řadách mnoho schopných a činorodých lidí, kteří mohou pro region i pro stát udělat mnoho dobrého. Těm bych rád dál pomáhal jako předseda oblasti Benešov, jako úspěšný komunální politik, jako senátor a  budete-li si to přát i jako místopředseda regionální rady.

Pokorně děkuji za Vaši podporu.

 

Přílohy