Senát: Předseda Senátu J. Kubera navštíví Jihlavsko. „Osobní setkání nelze ničím nahradit,“ říká

06.06.2019

„Budu se snažit zvýšit povědomí o Senátu také svými výjezdy do jednotlivých senátních obvodů a to bez ohledu na politickou příslušnost senátorů. Jsem totiž přesvědčen, že osobní setkání a přímý kontakt s občany nelze ničím jiným nahradit,“ sliboval v listopadu 2018 kandidát na předsedu Senátu Jaroslav Kubera. Právě v rámci postupného naplňování tohoto slibu se senátní obvod Jihlava stává již šestým senátním obvodem, který Jaroslav Kubera během prvního půlroku ve funkci předsedy Senátu navštíví.


V pátek 7. června zavítá J. Kubera na pozvání senátora za Jihlavsko Miloše Vystrčila (předsedy senátorského klubu ODS) do Jihlavy a obce Smrčná. Navštíví Školu ekonomiky a cestovního ruchu, jednat bude s hejtmanem Vysočiny Jiřím Běhounkem, primátorkou Jihlavy Karolinou Koubovou nebo jednatelem Dukly Jihlava Bedřichem Ščerbanem. Ve Smrčné proběhne za účasti předsedy Senátu slavnostní otevření Obecní historické naučné stezky a nové galerie výtvarného umění.

V pátek v 16:30 hodin se může s Jaroslavem Kuberou setkat kterýkoliv občan na veřejném setkání na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě (vhod VIP D z Jiráskovy ulice).

„Chtěl bych vysoce ocenit energii a nasazení pana předsedy Jaroslava Kubery. Politik má být co nejvíce mezi lidmi, a proto jsem velmi rád, že nedílnou součástí výjezdů druhého nejvyššího ústavního činitele Jaroslava Kubery do regionů jsou kromě oficiálních návštěv vždy také veřejná setkání s občany. Ujišťuji všechny, že pan předseda Kubera je normální člověk z masa a kostí, kterému nechybí selský rozum a humor. Na naši společnou besedu v Jihlavě se již moc těším,“ okomentoval návštěvu předsedy Senátu Jaroslava Kubery místní senátor Miloš Vystrčil.

 

Převzato z www.senat.cz - Eva Davidová, 04.06.2019