Senátor Vystrčil a primátor Jihlavy Vymazal jednali s ministrem dopravy

21.10.2011

Dopravní infrastruktura v okolí Jihlavy. Takové téma hrálo prim na čtvrteční schůzce, které se zúčastnili senátor Miloš Vystrčil, primátor města Jihlavy Jaroslav Vymazal a ministr dopravy Pavel Dobeš.


„Bylo to podnětné setkání, při kterém jsme si s panem ministrem ujasnili postupy u několika dopravních akcí na Jihlavsku a Vysočině,“ uvedl senátor Vystrčil, který byl iniciátorem schůzky.

Hlavním bodem jednání byla diskuse o možnosti dokončení mimoúrovňové křižovatky Pávov na silnici I/38 v Jihlavě. Její plánovanou dostavbou by došlo k doplnění obsluhy přilehlých částí města a regionu - průmyslovou zónu Jihlavy a napojení silnice II/352 na přivaděč a potažmo dálnici D1. „Ministr Dobeš nás ubezpečil, že dokončení stavby považuje za významné a bude jej výhledově podporovat. Zároveň nám ale také jasně řekl, že dostavba této křižovatky momentálně nespadá do prvních dvou skupin staveb, které čekají na své dokončení,“ informoval o výsledcích jednání Miloš Vystrčil.

Senátor Vystrčil, primátor Jihlavy a ministr dopravy dále stihli probrat význam revitalizace železniční trati Kostelec – Telč – Slavonice a celé setkání bylo zakončeno debatou o dlouhodobém využití peněz z evropských fondů.

Kancelář senátora Miloše Vystrčila

Bližší informace poskytne:
RNDr. Miloš Vystrčil
senátor
+420 606 767 544
milos@vystrcil.cz

 

Jaroslav Vymazal
primátor
jaroslav.vymazal@jihlavy-city.cz

Přílohy