Studenti z Telče pozorovali senátory při veřejném zasedání

11.10.2011

Vidět české senátory v akci, pozorovat je při práci a ještě mít možnost podebatovat s jedním z nich – Milošem Vystrčilem. Studenti Gymnázia Otokara Březiny a Střední odborné školy v Telči si v pátek 7. října 2011 běžnou výuku okořenili netradičním výletem.


Při celodenní návštěvě Prahy za doprovodu učitelů Radka Kopečného a Heleny Volavkové si nenechali ujít ani návštěvu historických prostor Valdštejnského paláce Senátu.  "Studenti měli tentokrát štěstí, že se mohli zúčastnit části zrovna probíhající 12. schůze Senátu a vidět nás senátory při veřejném zasedání," podotkl během jejich návštěvy Senátu senátor Miloš Vystrčil.

Právě s Milošem Vystrčilem, bývalým učitelem Gymnázia Otokara Březiny v Telči, se studenti po prohlídce a zhlédnutí části schůze v Jednacím sále Senátu pustili ve Valdštejnově pracovně do diskuze. Nejdříve jim senátor přednesl základní informace o fungování a systému Senátu. Poté na něj směřovaly dotazy studentů, které se týkaly státních maturit, financí a změn zákonů.

Po skončení besedy v Senátu si studenti mohli ještě prohlédnout krásy a zajímavosti Prahy. Celodenní náročnou, a věříme, že i zajímavou a poučnou návštěvu hlavního města zakončili představením v Divadle ABC.

 

Kancelář senátora Miloše Vystrčila

Přílohy