Tiskové oznámení: Dostanou obce a kraje víc peněz?

30.03.2016

Poslední novela zákona o rozpočtovém určení daní, která začne platit od 1. ledna 2017 a její případné úpravy. To je hlavní téma dalšího jednání pracovní skupiny při Ministerstvu financí České republiky, jež se zabývá právě možnými úpravami rozpočtového určení daní.


Jeho podoba předurčuje významnou část příjmů, které obce a kraje získávají do svých rozpočtů. Další plánovaná schůzka skupiny odborníků se uskuteční ve čtvrtek 31. března od 10.00 hodin v budově ministerstva v Letenské ulici v Praze.

Jednání se mimo jiné zúčastní také výkonný ředitel Svazu měst a obcí Dan Jiránek, předseda Sdružení místních samospráv Stanislav Polčák i předseda senátního Výboru pro územní rozvoj, veřejnou správu a životní prostředí Miloš Vystrčil.

„Pořád jsem se nesmířil s tím, že v rámci poslední úpravy zákona o rozpočtovém určení daní nakonec nedošlo společně s navýšením příjmů krajů i k navýšení příjmů obcí. Považuji za nezbytné téma navýšení příjmů obcí znovu otevřít a tlačit tedy na rovnoprávný přístup k obcím i krajům,“ uvedl senátor Miloš Vystrčil.

Přílohy