Tiskové oznámení: Nuda ve volném čase? Na Vysočině rozhodně ne

20.06.2016

Volný čas není nuda. Že tenhle slogan není pouhým prázdným heslem, o tom se mohou přesvědčit všichni ti, kteří se zúčastní některé z řady akcí stejnojmenného projektu. V následujících měsících se uskuteční ve všech okresních městech Vysočiny, kde se organizátoři pokusí rodičům i jejich dětem ukázat širokou škálu možností, jak trávit volný čas.


Jen loni se do tohoto projektu v celém kraji zapojilo více než 45 dětských organizací a všechny akce dohromady navštívilo přes 5500 lidí.

Osobní záštitu nad projektem Rady dětí a mládeže kraje Vysočina s názvem Volný čas není nuda, jehož cílem je propagovat právě volnočasové aktivity dětských a mládežnických organizací, převzal senátor Miloš Vystrčil.

„Záštitu projektu jsem poskytl rád. Řada prezentovaných aktivit mi připomíná mé mládí. V dnešní době je zvláště důležité, aby se děti a mládež zabývaly také něčím jiným než jen chytrým telefonem nebo tabletem. Právě projekt Volný čas není nuda jim to přitažlivým a úspěšným způsobem nabízí,“ uvedl senátor Miloš Vystrčil.

V neděli si zájemci například mohli užít netradiční sportovní den v Třebíči, včetně triatlonového závodu, tanečního a žonglérského představení, vystoupení mažoretek či ukázky břišních tanců. Tuto sobotu si děti zase mohou projít „pohádkový Pelhřimov“ a mládež od 16 do 26 let třeba v srpnu vyzkoušet Letní žurnalistickou školu Karla Havlíčka Borovského v Havlíčkově Brodě. Seznam všech akcí a více informací na www.volnycas-vysocina.cz.

Přílohy