Tiskové oznámení: Politické hašteření: studenti vyzpovídají senátora Vystrčila

23.05.2016

Co motivuje člověka k tomu, aby se angažoval ve veřejné sféře? Jaká úskalí musí politik překonávat? Jak vybírá klíčová témata, s nimiž pak nakládá? Co je na procesu schvalování zákonů nejtěžší? I takové otázky pravděpodobně dostane senátor Miloš Vystrčil od studentů druhého ročníku Českoslovanské akademie obchodní Dr. Edvarda Beneše v Praze. Debata se odehraje v úterý 24. května od 8.00 hodin ve Valdštejnově pracovně v budově Senátu.


Diskuse se senátorem je pro studenty obchodní akademie součástí projektu s názvem Politické hašteření. Dotazy mají směřovat k tomu, aby získali co nejvíce materiálu k úspěšnému zvládnutí závěrečného dne jejich čtrnáctidenního snažení. Jeho výstupem je volební kampaň, v rámci níž se budou zástupci jednotlivých „modelových stran“ snažit přesvědčit studenty prvního ročníku, aby volili právě je.

„Zájem mladých lidí o politiku a fungování parlamentní demokracie je třeba podporovat. Na debatu s nimi se těším. Otevřená diskuse je pro mě velmi dobrou zpětnou vazbou,“ uvedl senátor Vystrčil, který je zároveň předsedou senátního Výboru pro územní rozvoj, veřejnou správu a životní prostředí.

Hlavními cíli atraktivního středoškolského projektu jsou: spolupráce ve velké skupině, seznámení se s ústavním systémem České republiky, navržení vhodných témat, která by mohla zaujmout potenciální voliče, práce s vylosovanou politickou ideologií (liberalismus, socialismus, konzervatismus, enviromentalismus, gender), příprava závěrečné volební kampaně a osvojení si možnosti spoluúčasti na chodu veřejné sféry.

Přílohy