Tiskové oznámení: S ředitelkou speciální školy v Jihlavě probere senátor Vystrčil inkluzi

25.02.2016

Už patnáct let slouží Základní škola speciální a Praktická škola v Jihlavě žákům s různými formami a stupni mentálního i kombinovaného postižení. K oslavě letošního výročí se připojí i senátor Miloš Vystrčil, který tuto uznávanou instituci navštíví v pátek 26. února od 8.00 hodin. Při této příležitosti se setká s ředitelkou školy Zuzanou Šimkovou.


„Předpokládám, že jedním z témat naší schůzky bude v poslední době hojně diskutované inkluzivní vzdělávání. Osobně jsem přesvědčen, že Česká republika patří z hlediska svého přístupu k inkluzivnímu vzdělávání ke světové špičce a dost dobře nerozumím tomu, proč by se měl někdo snažit za každou cenu prosazovat změny nebo jiné přístupy. Chci s paní ředitelkou probrat, jak ona vnímá již schválenou právní úpravu, a zda skutečně podle jejího názoru hrozí našemu fungujícímu systému nějaké nebezpečí,“ poznamenal k plánované návštěvě senátor Miloš Vystrčil.

Speciální škola vznikla roku 2001 v někdejším objektu dětských jeslí na jihlavském sídlišti Březinova. Na konci roku 2010 k ní přibyla přístavba Praktické školy, která je v regionu jedinou možností středoškolského vzdělávání žáků s mentálním postižením. Bezmála stovku žáků dnes v jihlavské speciální škole vzdělává 16 učitelů a 22 vychovatelů a asistentů.

 Bližší informace poskytne:

RNDr. Miloš Vystrčil
senátor
+420 606 767 544
milos@vystrcil.cz

Přílohy