Tiskové oznámení: V Benešově ocení přívětivé úřady

06.06.2016

Jaký by měl být podle odborníků i obyčejných lidí obecní úřad 21. století? Výkonný, kontrolovaný, čitelný a profesionální. Také dostupný a přístupný, otevřený, přívětivý a jeho pracovníci vzdělaní. Právě taková kritéria musí splňovat úřady, jejichž zástupci si v úterý 7. června 2016 od 15.00 hodin převezmou ocenění v Benešově u Prahy.


V tamním Vzdělávacím středisku Institutu pro veřejnou správu je v rámci akce Přívětivý úřad roku 2016 dostanou tři nejpřívětivější úřady obcí s rozšířenou působností z každého kraje. Zároveň budou vyhlášeni i tři celostátní vítězové.

Ocenění pro zástupce Vysočiny, Královéhradeckého a Pardubického kraje předá společně s náměstkyní ministra vnitra pro řízení sekce veřejné správy Janou Vildumetzovou také předseda senátního Výboru pro územní rozvoj, veřejnou správu a životní prostředí Miloš Vystrčil.

„Různých soutěží a hodnocení fungování městských úřadů nebo jejich představitelů postupně přibývá. I z toho je vidět, že kvalita fungování veřejné správy je zkrátka věc důležitá. Osobně jsem přesvědčen, že přes všechny elektronické, technické a další vymoženosti pořád jsou a budou na úřadech nejdůležitější lidé – jejich chování, přístup, vstřícnost a profesionalita. Týká se to úředníků i zvolených představitelů samospráv. Vždy říkám, že občan, který přichází na úřad, by měl být vnímán jako klient, který již zaplatil, a proto by měl být obsloužen pečlivě a s úctou. Věřím, že k dalšímu rozšíření tohoto přístupu na našich úřadech přispěje i soutěž Přívětivý úřad,“ uvedl senátor Miloš Vystrčil.

Přílohy