Vysočina se na Regiontouru líbila

27.02.2013

Na Regiontour jezdím pravidelně již asi patnáct let. Na začátku tohoto roku tomu však bylo teprve podruhé, kdy jsem se Mezinárodního veletrhu turistických možností v regionech Regiontour 2013 v Brně zúčastnil pracovně jako člen senátního Výboru pro územní rozvoj, veřejnou správu a životní prostředí a zároveň i jako člen senátní Komise pro rozvoj venkova.


Každoročně totiž senátorky a senátory z těchto orgánů Senátu zajímá, jakým způsobem se na Regiontouru prezentují kraje, města, obce a další regionální subjekty.

S potěšením a jistou hrdostí mohu napsat, že výsledkem poměrně důkladné prohlídky stánků vystavovatelů byl velmi dobrý dojem z úrovně expozice Vysočiny.

Šťastný nápad prezentovat Vysočinu jako místo mistrovství světa v biatlonu doplněný o specifickou nabídku města a obcí se vydařil a jednoznačně zaujal. 

Kraj Vysočina a dalších osmadvacet spoluvystavovatelů při veletrhu vsadili právě na tyto dvě hlavní karty – mistrovství světa v biatlonu a turistickou nabídku regionu. Kromě pozvání na světový šampionát tak nabídli možnosti pro trávení tradiční i aktivní dovolené. Mimo to návštěvníci také mohli ochutnat regionální speciality a seznámit se s tradičními řemesly.

Při této příležitosti představila příspěvková organizace Vysočina Tourism tři nové publikace: Pěší výlety po Vysočině (45 tras pro pěší), Cyklovýlety po Vysočině (40 výletů pro cyklisty) a průvodce Pivovary na Vysočině, který přestavuje tradici pivovarnictví a současné pivovary v regionu.

Budu se částečně opakovat, ale nejen jako krajského zastupitele a senátora, ale i jako vysočinského patriota mě velmi potěšila vysoká a profesionální úroveň stánku Kraje Vysočina. Na svůj kraj jsem byl v tom dobrém slova smyslu pyšný zvláště poté, co jsem i od kolegů senátorů a dalších návštěvníků slyšel výhradně slova chvály. Atmosféra, doprovodný program i poskytnutá péče, to vše bylo na jedničku. I proto se sluší poděkovat všem, kdo se na prezentaci našeho regionu podíleli a rád tak i tímto svým drobným článkem činím. 

Přílohy