Bohuslavu Sobotkovi střet zájmů nevadí

27.01.2014

Bohuslav Sobotka si očividně ze střetu zájmů nic nedělá. V krátké době to při navrhování ministrů podruhé potvrzuje nominací Michaely Marksové Tominové na post ministryně práce a sociálních věcí.


Okamžikem svého jmenování se totiž Michaela Marksová Tominová může dostat do vážného střetu zájmů. Jako ministryně se stane nadřízenou úřadu práce, který vymáhá navrácení podezřelé dotace ve výši bezmála dvaceti milionů korun po společnosti Místní sociální služby, v jejíž správní radě je Marksová Tominová členkou. Podivné čerpání dotací společností Místní sociální služby už dokonce šetří i policie.

Pokud tedy Bohuslav Sobotka Michaelu Marksovou Tominovou, která sama možnost střetu zájmu připustila, prosazuje na post ministryně práce a sociálních, jedná se po financích už o druhý resort, do jehož čela budoucí předseda vlády vědomě nominuje ministra (ministryni) ve zřejmém střetu zájmů.

V kontextu tohoto počínání Bohuslava Sobotky dostává již na samém počátku jeho vládnutí předvolební slib ČSSD o prosazení dobře fungujícího státu vážné trhliny.

Miloš Vystrčil
místopředseda ODS
senátor

Přílohy