Kandidátem na senátora Miloš Vystrčil, na krajskou jedničku Zdeněk Geist

19.10.2015

Ve čtvrtek15. 10. 2015 se konal volební sněm okresního sdružení ODS Jihlava, na kterém bylo zvoleno vedení na příští dva roky. Předsedou okresní organizace občanských demokratů byl na další 2 roky zvolen stávající předseda a člen jihlavského místního sdružení Zdeněk Geist. Místopředsedy oblasti (okresu) byli zvoleni předseda místního sdružení v Polné Miloš Kubašta, předseda jihlavského místního sdružení a náměstek primátora Jaroslav Vymazal a senátor Miloš Vystrčil.


Oblastní sněm schválil, aby kandidátem ODS pro senátní volby pro obvod Jihlava v roce 2016 byl současný senátor Miloš Vystrčil.

Oblastní sněm také navrhl, aby lídrem kandidátky občanských demokratů v krajských volbách v roce 2016 byl předseda oblastního sdružení Zdeněk Geist.

„Protože lídra krajské kandidátky bude volit náš krajský sněm pravděpodobně někdy na přelomu ledna a února příštího roku začínají kandidáti na vysočinskou jedničku získávat první nominace. Důvěra domovského oblastního sdružení mě těší a považuji ji za dobrý start pro jednání s dalšími oblastmi. Uspět na Vysočině v krajských volbách nebude jednoduché. Jsem připraven udělat maximum proto, aby již téměř osmiletá koalice komunistů a sociálních demokratů na Vysočině skončila. Je načase, aby se fungování krajské samosprávy změnilo z vládnutí, pro které jsou typické regulace a nařízení, spíše ve správu krajských věcí veřejných ve smyslu vytváření prostoru pro aktivní a podnikavé.“, okomentoval svoji nominaci na krajskou jedničku Zdeněk Geist.

„Nominace na kandidáta do Senátu je prvním malým krokem. Senátorem se můžete stát pouze tehdy, když uspějete u občanů v přímé volbě. I proto nominaci nijak nepřeceňuji. Samozřejmě důvěra od spolustraníků potěší, ale rozhodující bude, jak vyhodnotí moji šestiletou práci v obvodu a v Senátu voliči. Svoji roli také určitě sehraje volební kampaň. Velmi bych si přál, aby v rámci kampaně měli voliči dostatek konkrétních informací o všech kandidátech a jejich práci. To je základní předpoklad pro to, aby v kampani a potom při volbách nerozhodovaly tolik peníze a s tím související na všech rozích vylepená vzletná hesla a sliby, ale opravdové střízlivé a věcné posouzení vlastností jednotlivých kandidátů,“ poznamenal ke své nominaci na kandidáta pro senátní volby v roce 2016 senátor Miloš Vystrčil

Přílohy