Babiš přiměl ODS změnit heslo

31.05.2016

Právo | Rubrika: Zpravodajství | Strana: 2 | autor: (tin)


„Zjednodušme to“ je ústřední slogan občanských demokratů do krajských a senátních voleb. ODS jej společně s lídry představila včera na palubě lodi Cargo Gallery na pražské náplavce, kde zahájila volební kampaň.

„Volte nás a váš život bude jednodušší. Společně to zjednodušíme,“ řekl šéf ODS Petr Fiala.
ODS původně zvažovala jako hlavní slogan „Spravedlivé a moderní Česko“, od toho ale upustila, když vypukla kampaň babišovců pod heslem „Chceme lepší Česko“. ODS bude lákat na vyšší platy díky snížení zaměstnaneckých odvodů, lepší ohodnocení učitelů, méně byrokracie na úřadech a prozápadní orientaci Česka.
O hejtmanská křesla se budou ucházet mj. bývalý policejní prezident Martin Červíček v Královéhradeckém kraji, poslanec Jan Zahradník v Jihočeském kraji, místopředseda ODS Martin Kupka ve Středočeském kraji či starosta Vlčnova Jan Pijáček na Zlínsku.
Do Senátu kandidují například bývalý disident František „Čuňas“ Stárek v Praze 6 či místopředseda ODS Miloš Vystrčil na Vysočině.
Podle včera zveřejněného modelu agentury Focus by ODS nyní volilo devět procent lidí, stejně jako TOP 09.
Volby by vyhrálo ANO s 26,9 procenta hlasů, druhá je soc. dem. s 25,2 procenta a KSČM s 12,7 procenta. Do Sněmovny by pronikli i lidovci s 5,4 procenta hlasů.

Přílohy