Děti, které letos slaví páté narozeniny, mají vstup do Robinsona v Jihlavě za pět korun

25.06.2020

regionalist.cz | Autor: Lucie Moravcová


Rodinný park Robinson v Jihlavě u příležitosti svých pátých narozenin nabízí dětem, které letos dovrší nebo dovršily pátý rok věku, vstupné za symbolických pět korun. Majitelé připravují pirátské diskotéky, chybět nebude živý dinosaurus Valík; chystají se akce pro tatínky či čtvrtky pro maminky. Uvedl to majitel Robinsona Jaroslav Hrdlička, zpěvák známý pod pseudonymem Jarda Hypochondr.

„Jsem rád, že Robinson funguje a přeji mu, aby sem chodilo hodně spokojených rodičů s ještě spokojenějšími dětmi,“ uvedl při pátých narozeninách zábavního parku předseda Senátu Miloš Vystrčil, mimo jiné první návštěvník, který při slavnostního otevření zkusil jízdu po prudké skluzavce.

V Robinsonu jsou na ploše 2500 metrů čtverečních desítky originálních atrakcí, všechny přístupné pro děti i dospělé. Dominantou ostrova zábavy je obří vulkán, ke kterému vede stezka přidrzlých opic, z venku viditelné lepkavé pavoučí kokony, bludný Bermundský labyrint nebo žravá lebka hladového piráta Johna. Na ostrově je také oáza klidu plná sedacích pytlů a masážních křesel, místo sportovních výzev v airhokeji, fotbálku nebo na střílně, ale i labyrint či kuličkový bazén pro ta nejmenší pirátská miminka. Samozřejmostí je restaurace s nabídkou jídel pro malé i velké, vždy s bezmasou variantou.

"V Robinsonu se dají slavit i narozeniny – pro malé princezny je připravena růžová komnata, piráti zase mohou zalézt do nadzemní chýše. O dort, oslavence i všechny jeho hosty se postarají zkušení animátoři, kteří zajistí několik hodin zábavy bez nutné účasti rodičů,“ informovala provozní rodinného parku Lucie Hrdličková.

Základní kámen rodinného parku byl poklepán v srpnu roku 2014. Brány prvním návštěvníkům otevřel přesně o rok později, narozeniny tedy park slaví vždy v srpnu – a letos to bude již po páté. Kavárna Budík se stala součástí parku před třemi lety. V areálu před rodinným parkem se po dva ročníky pořádal také festival pod širým nebem Den pirátů. Na jeho pódiu vystoupil například Adam Mišík, Michal Nesvadba nebo populární české skupiny Mirai, Slza či Buchty a loutky.

A jak to vypadá s parkem do budoucna? Na to opět odpovídá Jaroslav Hrdlička: „Chtěli bychom jej více zpřístupnit návštěvníkům blízké cyklostezky a zároveň přizpůsobit sortiment kavárny se zahrádkou požadavkům zdejších sportovců. Tvoří se také nové originální dárkové předměty, mezi kterými bude i komiksový gamebook o Pátkovi, kterého znáte z magazínu Robinson. Snažíme se také vyvolat bližší jednání s radnicí a sledujeme směřování Jihlavy i plány současného politického zastoupení ve vedení města, které je na Stříbrné údolí, kterého jsme součástí, zaměřeno. Nebráníme se ani obnovení festivalu pod širým nebem. Robinson to prostě znova rozjede na plné pecky!“

Café Budík

První Café Budík bylo založeno v roce 2013 v Černovicích, malé obci u Tábora. V zábavním parku Robinson vznikla první franchize těchto originálních kaváren, které se brzo dostaly i do dalších koutů České republiky. Kavárna Budík je místem, kde mají hosté dost času – interiér zdobí bohatá sbírka budíků ze všech koutů světa i časových období, v jihlavské kavárně jsou navíc unikátní kousky, které sem věnovali věrní zákazníci z Jihlavy a okolí.
„Hlavní novinkou ve znovu otevřeném Robinsonu je propojení areálu parku s kavárnou Budík. Hosté si tedy mohou kromě jídel a nápojů ze zdejší restaurace dát i kvalitní kávu, horkou čokoládu, domácí limonádu nebo něco sladkého na zub. Navíc si všechny dobroty mohou přenést do parku a dál sledovat své nejbližší,“ doplnil Jaroslav Hrdlička.

Kromě horké čokolády nabízí Café Budík čerstvě praženou kávu, která je zrnem vzájemné spolupráce lokálních dodavatelů. Dobroty z dezertního pultu jsou vyráběny pod českou značkou Bon-Bon. Vlastníkem této značky je společnost Kovandovi s.r.o., jejíž majitelka Petra Kovandová, je spolumajitelkou sítě kaváren Café Budík.

Kovandovi vyrábí originální ručně tvarovanou čokoládu, pralinky a speciality z nugátu i z marcipánu. „Používáme jen ten nejlepší výrobní materiál: čokoláda je z Itálie, marcipán a kakao vozíme z Holandska, nugát nám dodává německá společnost a k tomu nakupujeme mnoho poctivých českých surovin, jako je máslo, smetana, rum, mandle a lískové či vlašské ořechy,“ dodala Petra Kovandová.

Naloďte se na pirátskou bárku a doplujte s celou rodinou na ostrov zábavy Robinson. Rodinný park plný originálních atrakcí po povinné pauze opět otevírá své brány. Během tří měsíců bez návštěvníků zde nezůstal kámen na kameni. Park změnil provozovatele a piráti pod novým kapitánem využili dlouhé pauzy ke generálnímu úklidu, revizi všech atrakcí i propojení hrací plochy s kavárnou Café Budík.

 

http://www.regionalist.cz/index.php?z1=200625-1593072364

Přílohy