Dvě stovky členů ODS oslavily s Klausem dvacetileté jubileum

11.04.2011

Jihlavský deník, strana 3, Zpravodajství  (STANISLAV JELÍNEK)


Jihlava, Střítež – Les rukou se zvedl v sobotu dopoledne v sále Hotelu Tři věžičky na okraji Jihlavy u Stříteže. Stalo se tak po dotazu prezidenta republiky Václava Klause, kdo z přítomných téměř dvou set členů ODS byl u zakládání strany před dvaceti lety.

Sněm regionálního sdružení ODS Vysočina prožívali účastníci jako oslavu kulatého výročí založení strany. „Dvacet let trvání politické strany není triviální záležitost. Sněm byl tentokrát příjemný, místy až dojemným setkáním lidí, kteří stranu zakládali a zakládali místní sdružení, pečovali o jejich růst a starali se o prosazování tehdejší ekonomické reformy. Kdyby tehdy nebylo nesmírně obětavých lidí, ODS by se rodila jen obtížně a dnes by jistě už neexistovala,“ připustil předseda žďárského oblastního sdružení ODS a europoslanec Ivo Strejček.

Expředseda občanských demokratů Václav Klaus přiznal, že návštěva stranického sněmu na Vysočině je po dlouhé době jedinou stranickou akcí, které se účastní. „Přijel jsem poděkovat vám všem, kteří jsou od začátku s námi, s ODS, i vám, kteří jste přicházeli v nejrůznějších chvílích, i těch krizových,“ poděkoval přítomným straníkům prezident. „Rokovali jsme s panem prezidentem o všem, čím strana prošla. Řekl i své poznatky k současnému dění na politické scéně a bylo vidět, že řešení situace mu velmi leží na srdci,“ okomentoval část neveřejného jednání senátor Miloš Vystrčil.

Setkání se účastnily stranické špičky Jihlavska, kraje i vedení strany. Z více než 190 účastníků bylo delegátů na 60, zbývající hosté byli zvaní zakládající členové. Ve druhé krátké části sněm schválil hospodaření sdružení za loňský rok a letošní rozpočet.

Region| Vysočina

Přílohy