Enersoláci z Vysočiny navštívili na pozvání pražský Senát

15.06.2016

novinkyvysocina.cz |Rubrika: regiony | Strana: 0 | Autor: pšt


Vítězové kola Enersol Michal Novák a Josef Brabenec se se svým koordinátorem Milanem Řehořem a ředitelem VOŠ a SPŠ Žďár nad Sázavou Jaroslavem Kletečkou zúčastnili jednání v pražském Senátu.

Do Senátu na je zasedání výboru pro územní rozvoj, veřejnou správu a životního prostředí pozval předseda výboru a senátor Miloš Vystrčil. Společně s vítězi projektu energetických úspor a využívání obnovitelných zdrojů energie v České republice propagovali soutěž před senátory její zakladatel Jiří Herodes, předseda Asociace Enersol Josef Ležal a ředitel RVC pro KrajVysočina Josef Váca.

„Pan senátor přizval k jednání i zástupce MŠMT, MPO a MŽP. Kluci všem předvedli svoji prezentaci elektrické koloběžky a byli výborní. Celkově máme z celého jednání velmi dobrý pocit,“ uvedl pro Novinkyvysocina.cz Josef Váca.

Vidět senátory jezdit na elektrických koloběžkách přímo v jednací místnosti nebyl jediný zážitek pro všechny zúčastněné.

„Velmi si ceníme pozvání do senátního výboru i toho, že jsme mohli s panem senátorem ještě po jednání zhruba půl hodiny diskutovat. Ne každému se to poštěstí. Myslím, že jsme velmi dobře reprezentovali náš kraj i celý projekt,“ dodal ředitel Jaroslav Kletečka.

http://www.novinkyvysocina.cz/zpravy/regiony/enersolaci-z-vysociny-navstivili-na-pozvani-prazsky-senat/

Přílohy