Fórum čtenářů

20.11.2013

Mladá fronta DNES | Rubrika: Vysočina | Strana: 3


Jen jsme zakonzervovali stávající linii

»ad Vysočinští občanští demokraté si znovu zvolili do čela Vystrčila V sobotu 9. listopadu jsem se rozhodl na sněmu regionu postavit minulému předsedovi regionu ODS Miloši Vystrčilovi. Ač jsem věděl, že prohra je jistá, přece jen jsem chtěl představit trochu jinou koncepci a směřování strany. O tom, co si o ODS voliči myslí, jsme se jasně dozvěděli ve volbách.
Děkuji tímto za nominaci z třebíčského oblastního sněmu, snad se Třebíč už konečně začíná stavět na vlastní nohy a začíná ukazovat i své lidi a názory.
Na regionálním sněmu zaznělo mnoho názorů v diskusi o volebním výsledku. Pravda, u některých jsem raději odešel. Velice pěkný projev, s nímž nešlo než souhlasit, měl Ivo Strejček, který opravdu pěkně popsal současnou situaci.
Pak jsem si vyslechl projev M. Vystrčila. Hezký projev, ale podle mého názoru patřící spíše do portfolia lidovců. Svůj projev hodnotit nemohu, nicméně jsem se v něm snažil popsat situaci a směr, jakým bychom se měli ubírat.
Výsledek volby byl předem jasný a prolobbovaný. Trochu smutný jsem z toho, že jsem pravděpodobně nezískal ani všechny hlasy od třebíčských delegátů. Nu co, nedá se nic dělat… Opravdu zajímavé je ale to, že v další diskusi se delegáti plamenně odvolávali na citáty, které zazněly v mém projevu, s tím, že je vkládali do úst v té době už zvolenému staronovému předsedovi. Stalo se tak několikrát. Že bych opravdu některé věci viděl správně? Potom si ale asi spletli jména při hlasování… Každopádně volba rady potvrdila zakonzervování stávající linie a nulovou šanci na změnu v moderní konzervativní stranu, která by oslovila nové voliče, členy a příznivce. Alespoň na Vysočině. Ale možná se opravdu mýlím a staronové vedení regionu se opravdu změní a nastolí cestu k důvěře… Budu v to opravdu doufat (zatím), ale opravdu v to nevěřím (zatím). Přeji hodně sil do budoucna.
Zdeněk Trnka
uchazeč o post předsedy krajské ODS

Přílohy