Hosté si pochutnali na zvěřině

28.06.2014

Žďárský deník | Rubrika: Zpravodajství | Strana: 3 | autor: (sva)


Nové Město na Moravě – Ještě než prezident Miloš Zeman v závěrečný den své tour po Vysočině odcestoval do Velké Bíteše a Třebíče, povečeřel v Novém Městě na Moravě s pozvanými hosty.
Ve Vysočina areně se podávalo vybrané menu. „Prezident a jeho hosté si pochutnali na tradičně připravené zvěřině a podával se i pravý horácký koláč,“ konstatovala mluvčí krajského úřadu Jitka Svatošová. Catering zajišťoval jihlavskýhotelGustavMahler.„Ten pro Kraj Vysočina už v minulosti připravoval slavnostní tabule při návštěvách velvyslanců a ministrů. Pokud jde o mobilní catering, jedna z posledních velkých akcí kraje byl třeba havlíčkobrodský zahajovací ceremoniál Her VI. zimní olympiády dětí a mládeže,“ dodala Svatošová. Prezident republiky se dobrého jídla nestranní a když si má vybrat, nezapomene na smaženého kapra. Rybí menu si před novináři dopřál například před třemi lety v Rybářství Růžička v Bohdalově.
Ke stolu tehdy nemohl vzhledem k názvu obce pozvat nikoho jiného než herečku Jiřinu Bohdalovou.

***

Večeřeli s prezidentem Na čtvrteční večeři s prezidentem ve Vysočina areně přijali pozvání například: Jiří Běhounek, hejtman Kraje Vysočina, Dagmar Zvěřinová, starostka Žďáru nad Sázavou a senátorka, Miloš Vystrčil, senátor za Jihlavsko, Martin Lank, poslanec, Zdeněk Kadlec, bývalý ředitel nemocnice Nové Město na Moravě, Jan Veleba, bývalý prezident Agrární komory a senátor, Pavel Antonín, primář gynekologicko­porodnického oddělení nemocnice v Havlíčkově Brodě a poslanec

Přílohy