Inkluze a vzdělávání bude tématem diskuse s Fialou

23.05.2016

Jihlavský deník | Rubrika: Vysočina | Strana: 2 | autor: (jko)


Jihlava – Jarní tour Petra Fialy dorazí už dnes do krajského města. Předseda ODS má ve svém programu v plánu navštívit Speciální a praktickou školu v Jihlavě a poté se od 17 hodin v Hotelu Gustav Mahler uskuteční veřejná beseda na téma vzdělávání. „S veřejností bude diskutovat o českém školství, inkluzi, vzdělávání našich dětí a o všech dalších aktuálních tématech. Setká se rovněž se členy a podporovateli ODS,“ avizoval návštěvu v krajském městě senátor za ODS Miloš Vystrčil, který je zároveň předseda Regionálního sdružení ODS Vysočina.

Petr Fiala patří k těm, kteří tvrdí, že inkluze tak, jak ji připravilo ministerstvo školství, není připravena dobře. Ministryně Kateřina Valachová podle něj do tématu inkluze vnesla chaos a ideologii, která může dětem ublížit. Od září by totiž některé mentálně postižené děti měly být začleněny do běžných tříd.
Kromě inkluze se bude hovořit například i o motivaci mladých učitelů.

***

Program v Jihlavě
Pondělí 23. 5. 2016

16:00 – návštěva Speciální a praktické školy v Jihlavě, Březinova 31, Jihlava
17:00 – beseda na téma Vzdělání je budoucnost našich dětí (veřejná) Hotel Gustav Mahler
18:45 – brífink s novináři Hotel Gustav Mahler,
19:10 – setkání s jednatelem HC Dukla Jihlava Bedřichem Ščerbanem na Horáckém zimním stadionu Tolstého 1566/23, Jihlava 19:30 – setkání se členy a podporovateli ODS Pivovarská restaurace

Přílohy