Krajští zastupitelé podpořili vznik haly v Jihlavě

10.09.2020

Mladá fronta DNES | Rubrika: Vysočina | Strana: 16 | Autor: (ČTK)


JIHLAVA Zastupitelé Kraje Vysočina na posledním předvolebním zasedání podpořili záměr nové multifunkční arény, již se Jihlava chystá postavit místo starého Horáckého zimního stadionu. Zastupitelstvo podpořilo tento záměr 38 hlasy. Nikdo nebyl proti, jeden zastupitel se hlasování zdržel.

V přijatém usnesení zastupitelé také připustili možný podíl kraje na financování arény, jeho konkrétní výši ale neřešili. Zastupitel za opoziční lidovce Miroslav Houška za svůj klub uvedl, že by si uměl představit dotaci kraje 25 až 30 procent, pokud by šlo o investici okolo 800 milionů korun. Zároveň podotkl, že to už bude záležitost příštího zastupitelstva kraje.

Podle hejtmana Jiřího Běhounka (za ČSSD) o tom ještě bude potřeba vést diskusi. „Ono je tam velké množství otázek, které ještě nejsou zhodnoceny,“ řekl.

Hlasování se zdržel Zdeněk Geist (nestraník), který v debatě uvedl, že se náklady na halu blíží jednomu ročnímu rozpočtu města Jihlavy. „Mrzí mě, že jsou více jasné kontury architektonické než finanční,“ řekl v debatě. Podle Miloše Vystrčila (ODS) je spolupráce mezi krajem a krajským městem důležitá. „Já to vidím jako velmi dobrý krok pro budoucí spolupráci, která se může týkat i jiných oblastí, než je multifunkční hala,“ uvedl.

Přílohy